Δάσος

Δάσος / Ομάδα Χορού griffόn

Το έργο
Άντρας-γυναίκα, αυτός-αυτή, αρσενικό-θηλυκό, εκείνος-εκείνη, εδώ-εκεί, κοντά-μακριά, εγώ-εσύ, ίδιο-διαφορετικό…οικείο-απρόβλεπτο. Επαναλαμβανόμενο-παραλλαγή, ολοκληρωμένο ή ανολοκλήρωτο.
Μια απόπειρα χαρτογράφησης των μακροχρόνιων σχέσεων.
Ένας άνδρας. Μια γυναίκα. Το ζευγάρι. Οι κύκλοι της συνύπαρξης τους που μπορούν να οδηγήσουν στη φθορά ή στο θαύμα.
Μια σπουδή πάνω στην οικειότητα που τις διέπει. Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στην καταστροφική οικειότητα και στη δημιουργική εκδοχή της. Η οικειότητα.
Τόσο στενή που συχνά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις που αρχίζει ο ένας και που τελειώνει ο άλλος.
Το ζευγάρι. Ένας άβατος τόπος όπου κανείς άλλος δεν μπορεί να φτάσει. Το ζευγάρι η μυστική του ιστορία. Μια ιστορία που κανείς άλλος δεν μπορεί να εξηγήσει ή να αποκρυπτογραφήσει.
Ομάδα Χορού griffόn
H ομάδα χορού griffόn δημιουργήθηκε το 2000 από την Ιωάννα Πορτόλου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας (Αμόρε, Εμπρός, Ροές, Πορεία, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), σε διεθνείς διοργανώσεις στα Χανιά (1η Μεσογειακή Πλατφόρμα Χορού), στη Θεσσαλονίκη (Μήνας Χορού, ΔΗΜΗΤΡΙΑ), στην Καλαμάτα (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) αλλά και στο εξωτερικό, στην Αγγλία (The Place Theatre & Jackson’s Lane Theatre-Λονδίνο, LEAP festival-Λίβερπουλ), στα Σκόπια (3η Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού), στη Γερμανία (Internationale Tanzmesse, Ντούσελντορφ) και στην Αίγυπτο (Creative Forum for Independent Theatre Groups-Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας). H griffόn ήταν μία από τις λίγες ομάδες που επιλέχθηκαν για παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των
Παρολυμπιακών Αγώνων, σε παραγωγή του ΑΘΗΝΑ 2004, στο πλαίσιο της 2ης Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού (2006) καθώς και στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην ΠΑΤΡΑ 2006, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Από το 2007 λειτουργεί και το Motêl Griffón, η δυνατότητα που δίνει η ομάδα χορού Griffón σε μόνιμους και νεότερους συνεργάτες της, να χρησιμοποιήσουν το δυναμικό της ομάδας για να δημιουργήσουν δική τους δουλειά.

Συντελεστές

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου
Μουσική: Αντώνης Π.
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Πολυχρονιάδου
Χορευτές: Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης

Διάρκεια: 25΄

Συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
Ομάδα Χορού griffόn
Επικοινωνία: Ιωάννα Πορτόλου, joport@otenet.gr

info@fullhousepromotion.gr
www.fullhousepromotion.gr (griffόn dance co)
*Αυτή η παράσταση δεν χρηματοδοτείται από το
πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013