Μπετονένια Παραλία

Μπετονένια Παραλία / Skrow Theater Group / Βασίλης Μαυρογεωργίου

Το έργο
Η Αθήνα του 2088 είναι μια οχυρωμένη πόλη-κράτος. Οι πολίτες προσφέρουν υπηρεσίες και αγαθά στο κοινωνικό σύνολο για να παραμένουν χρήσιμοι. Αν όμως χρεωθούν αρνητική αξιολόγηση, τότε βγαίνουν στην αχρηστία και μεταμορφώνονται σε ζώα. Ο Μηνάς Χιόνης βρίσκεται ξαφνικά στην δυσάρεστη θέση της αχρηστίας. Μέσα στην απελπισία και την αβεβαιότητα η ζωή του αποκτά καινούργιο νόημα. Όλα αναθεωρούνται, η σχέση με την δουλειά, με τους γονείς του, ακόμα και με τον έρωτα: Μία βιονική γυναίκα προηγμένης τεχνολογίας τον ακολουθεί πλέον σε κάθε του βήμα. Ο Μηνάς επίσης συνδέεται μοιραία με μια γυναίκα από τον 20ο αιώνα, παγωμένο έκθεμα στο Μουσείο Ανθρώπινης Ιστορίας. Τέλος, ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγει από την καθεστωτική κυψέλη του μέλλοντος βρίσκεται στην Μπετονένια Παραλία: την καθεστωτική ακτή στην θέση της πλατείας Ομονοίας.
Skrow Theater Group
Η ομάδα Skrow Theater Group ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2012 από τους Βασίλη Μαυρογεωργίου, Μαρία Φιλίνη, Σεραφείμ Ράδη, Κατερίνα Μαυρογεώργη και Νίκο Μαραμαθά.
Τα μέλη της ομάδας είχαν ήδη μια πολυετή συνεργασία μεταξύ τους σε θεατρικούς χώρους και παραστάσεις: Θέατρο Πόρτα Μια νύχτα του Φλεβάρη, Θέατρο του Νέου Κόσμου Κατσαρίδα, Μια τεράστια έκρηξη, Εγώ ελπίζω να την βολέψω κ.ά., Εθνικό Θέατρο Η ωραιότερη Ιστορία του κόσμου, Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Οι παραστάσεις έχουν ανέβει στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και έχουν ταξιδέψει με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Το 2012 αναζήτησαν έναν δικό τους χώρο έκφρασης, προκειμένου να διευρύνουν τη δημιουργική ερευνά τους. Ο χώρος αυτός βρέθηκε και είναι το Skrow Theater στο Παγκράτι. Στο Skrow Theater έχουν μέχρι στιγμής παρουσιαστεί δύο παραστάσεις της ομάδας: Μπετονένια Παραλία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου και Η Ιστορία της Αυτοθυσίας σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, Μαρίας Φιλίνη και Κατερίνας Μαυρογεώργη (έλαβε χώρα τον Ιούλιο 2014 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και θα ξαναπαρουσιαστεί στο Skrow Theater το 2015).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Video Art: Κώστας Αρβανίτης
3D Animation: Σοφία Μαυρογεωργίου
Σχεδιασμός Ήχου: Γιαννης Πετρόλιας και Studio Oxyzed
Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος
Ηθοποιοί: Δανάη Επιθυμιάδη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Σεραφείμ Ράδης
Ηθοποιοί στο Video: Ντίνη Ρέντη, Χαρά Κονταξάκη, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Βαλαής, Στράτος Παλαιολόγος, Κωνσταντίνος Ρεπάνης
Διάρκεια: 80΄
Skrow Theater Group
Επικοινωνία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, contact@skrowtheater.com, vasilismavro79@gmail.com

www.skrowtheater.com